DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

STERLİN

43,3470£% -0.52

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ONS

2.705,79%1,29

BİST100

9.549,89%1,94

BİTCOİN

3401601฿%-0.10336

a

Teksüt, İSO 500 sıralamasında yer aldı

Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri kuruluşlarından Teksüt, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları (2022) sıralamasına girme başarısını gösterdi. Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık son üç yılda yaptıkları yatırımlarının karşılığını almaya başladıklarını paylaştı.

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri kuruluşu Teksüt, İstanbul Avrupa, İstanbul Anadolu, Bursa, İzmir ve Ankara Bölge müdürlükleri ve dağıtım merkezleri ile Türkiye’nin büyük bir kısmına ürünlerini ulaştırıyor. Marketlerin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarında ürünlerini müşterileri ile buluşturuyor. Türkiye’nin süt ve süt ürünlerini 4 kıtada 42 ülkeye ihraç ediyor. İhracat yaptığı ülkeler Japonya’dan Amerika’ya kadar 4 kıtada geniş bir coğrafyaya dağılıyor. 2022 verilerine göre Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşları sıralamasında 498. sırada yer aldı

İSO verilerini değerlendiren Teksüt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, Türkiye’de ve dünyada son üç yılın oldukça hareketli geçtiğini, çeşitli gelişmelerin Teksüt’ün büyümesine katkı sağladığını paylaştı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve zorlukları aşmak için yatırım yapmayı tercih ettiklerini belirterek bu stratejinin başarıyı getirdiğini aktardı.

Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, 2020 yılından itibaren dünya genelinde görülmeye başlayan belirsizlik dönemini bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirterek düzenli ve planlı bir şekilde yatırım yaptıklarını aktararak şunları söyledi: “Teksüt olarak üretim, kalite, satış, pazarlama ihracat ve insan kaynakları da dahil olmak üzere bir bütün olarak hareket ediyor, planlamalar yapıyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında Teksüt ürünlerinin pazar payını artırabilmek için üretim altyapımızı güçlendiriyoruz, çalışanlarımıza yatırım yapıyoruz”.

Türk süt sektörü dünyayla rekabet ediyor

Günlük süt işleme kapasitemizi bin tonun üzerine çıkarttık. Lojistik altyapımızı gözden geçirerek yatırımlarımızı artırdık. Operasyon maliyetlerimizi azaltacak önlemlere yoğunlaştık. Performans yönetimini geliştirecek altyapı yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Enerji tasarrufu sağlayacak önlemler üzerinde durduk. Süt üretiminde UHT hatlarımızın kapasite artırımını sağladık. Proses ve dolum makine yatırımımızı yaptık. Yoğurt, ayran, tereyağı ve krema hatlarımızda kapasite artırımlarını tamamladık. Üretim tesisimizde üretim mimarisini yeniden gözden geçirerek yeni üretim alanlarına olanak sağlayacak şekilde iyileştirmeler yaptık. Ürün gamımızı geliştirerek yeni ürünleri piyasaya sunduk. Makine yatırımlarımızı yaparken yerli üretimi tercih ettik.

İhracat ağımızı dört kıtada geliştirdik

Cevdet Arınık, “2022 yılının başında ihracatı, ev dışı tüketim kanalını ve perakende bulunabilirliğimizi arttırmayı hedeflemiştik. Yıl boyunca bu hedeflerde güçlü yol aldık. İhracat ağımızdaki ülke sayısını 42’ye çıkardık. Ürünlerimiz üstün lezzet ödülüne layık görüldü.

67 yıldır süt ürünleri üretiyor

Teksüt, kuruluş tarihi olan 1956 yılı itibarıyla bugün Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması. Balıkesir’in Gönen ilçesinde kurulan ve ilk kurulduğunda yerel ölçekte beyaz peynir üretimiyle yola çıkan firma, süreç içinde tesislerini ve ürün çeşitlerini genişleterek, bugün yine Gönen’de bulunan 27 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında üretimini sürdürüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk mobilya ihracatı 4.7 milyar dolara ulaştı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.