34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
43,3470£% -0.52
3.005,41%1,48
2.705,79%1,29
9.549,89%1,94
3387957฿%-0.62328
Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki en önemli kurumlarından biri olan TÜBİTAK UZAY, ülkenin uzay hedeflerine bir adım daha yaklaşmasını sağlayacak kritik bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Ay Görevi kapsamında kullanılacak Geniş Açılı Kamera Sistemi için Poloptech firması ile yapılacak iş birliği, Türkiye’nin uzay keşiflerine sağlayacağı önemli katkılarla dikkat çekiyor.
İmzalar SAHA EXPO’da Atıldı
Ay Görevi’nin en önemli bileşenlerinden biri olan geniş açılı kamera sistemi için imzalanan bu sözleşme, SAHA EXPO’da düzenlenen törenle resmiyet kazandı. İmza töreninde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammed Kasım Gönüllü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitü Müdürü M. Mehmet Nefes, Poloptech Genel Müdürü Ali Şimşek Tekerek ve Poloptech Teknoloji Direktörü Özgür Selimoğlu ile Polat Holding Sanayi, Teknoloji ve Hizmetler Grup Başkanı Fikret Nas yer aldı.
Poloptech Genel Müdürü Ali Şimşek Tekerek konuşmasında “Geniş Açılı Uydu Kamerası Sistemi, zorlu uzay koşullarında çalışmak üzere geliştirilmiştir. Yüksek vakum seviyesi, geniş sıcaklık aralığı ve uzay radyasyonu altında çalışma yetenekleri ile donatılmıştır. İki optik birimden oluşan ekipman ile dünyadan uzaklaşma, aya gidiş ve aya iniş boyunca yüksek çözünürlüklü video görüntüleri sağlanacaktır. Ay yüzeyinin ve uydunun ateşleme sistemlerinin detaylı bir şekilde incelenmesi için geliştirilecek olan geniş açılı kamera sistemi, hem bilimsel araştırmalar hem de gelecekteki uzay keşifleri için büyük bir önem taşımaktadır.” dedi.
Bu iş birliğiyle geliştirilecek geniş açılı kamera sistemi, Türkiye’nin uzay görevlerinde kullanılacak kritik bir teknoloji olarak öne çıkıyor. TÜBİTAK UZAY, bu teknolojiyle Ay yüzeyinin daha detaylı ve yüksek çözünürlüklü görüntülenmesini sağlayacak bir sistem geliştirmeyi hedefliyor.
Ay Görevi’nde Önemli Bir Adım
TÜBİTAK UZAY, Türkiye’nin uzay keşiflerine liderlik eden bir kurum olarak, bu projeyle Ay Görevi’nin teknik altyapısına önemli bir katkı sunacak. Ay yüzeyinin detaylı bir şekilde incelenmesi için geliştirilecek olan geniş açılı kamera sistemi, hem bilimsel araştırmalar hem de gelecekteki uzay keşifleri için büyük bir önem taşıyor.
Bu proje, TÜBİTAK UZAY’ın ulusal ve uluslararası düzeydeki teknolojik yetkinliğini bir kez daha ortaya koyarken, Türkiye’nin uzay hedefleri doğrultusunda atılan adımlardan biri olarak öne çıkıyor.
Ali Taha Koç, dünya mobil iletişim sektörünün tepe yönetiminde
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.