DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

STERLİN

43,3470£% -0.52

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ONS

2.705,79%1,29

BİST100

9.549,89%1,94

BİTCOİN

3393393฿%-0.29521

a

Aktif Bank GES tesisi üretime başlıyor

Sürdürülebilirlik yaklaşımını topluma uzun vadeli değer yaratma ekseninde şekillendiren Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank, hayata geçirdiği güneş enerjisi santrali projesi ile harcadığı enerjiyi kendi tesisinden karşılamaya başlıyor.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Önümüzdeki 10 yılda 15 bin ton karbon salınımını engellemeyi, aynı zamanda karbon ayak izimizi düzenli ölçerek bu alandaki katkımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu yıl 25. yaşını kutlayan Aktif Bank; dünyaya, topluma ve çalışanlarına olan sorumluluklarının bilinciyle sürdürülebilirlik adımları atmaya devam ediyor. 2017 yılından bu yana güneş, rüzgâr, hidroelektrik, biyogaz gibi alanlarda yaklaşık 260MW yenilenebilir enerji projesine finansman sağlayan Aktif Bank’ın, kendi enerji ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirdiği 1,39MW kapasiteli güneş enerjisi santrali projesi tamamlandı. Böylelikle bankanın genel müdürlük binası, iştirakleri ve şubelerinin tüm enerji tüketimi yenilenebilir kaynaklardan sağlanmaya başlayacak. Her yıl 2.474 MWh enerji üretmesi hedeflenen santral ile 10 yılda 15 bin ton karbon salınımının da engellenmesi ve her yıl 10 milyon TL’nin üzerinde enerji maliyeti tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Tüm enerji ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan sağlayacağız

Çeyrek asrı geride bırakırken finansal ürün ve hizmetleri toplumun her kesimine ulaştırmak hedefiyle çalıştıklarını belirten Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, “Bu hedef doğrultusunda güçlü adımlar atarken, eş zamanlı olarak sürdürülebilirlik ve sosyal etki çalışmalarımızla da topluma ve doğaya fayda yaratmaya odaklanıyoruz. Bu kapsamda 1,5 yıl önce karbon ayak izimizi azaltmak amacıyla Türkiye’nin kendi enerjisini üretmek için adım atan ilk banka olmuştuk. Bu amaçla projesine başladığımız güneş enerjisi santralimiz, geçtiğimiz ay tamamlandı. Kurduğumuz güneş enerjisi santrali ile yeşil enerji üretmeye başlıyoruz, böylece harcadığımız enerjiyi artık kendimiz imal edeceğiz. Hedefimiz tüm enerji ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan sağlamak ve böylece önümüzdeki 10 yılda 15 bin ton karbon salınımını da engellemek” dedi.

Düzenli olarak karbon ayak izimizi ölçeceğiz

Karbon ayak izlerini ölçümlemek ve ortaya konan faydayı sürekli takip ederek iyileştirmek için de adım attıklarını sözlerine ekleyen Adaca, “Tüm tüketimimize göre düzenli olarak karbon ayak izimizi ölçecek, GES projemizin devreye girmesiyle ortaya çıkacak farkı gözlemleyip, bu alandaki aksiyonlarımızı daha ileriye taşımanın yollarını arayacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul Jet’ten Dalaman’a 5 milyon Euro’luk yeni yatırım

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.