DOLAR

34,0064$% 0.3

EURO

37,8796% 0.68

STERLİN

44,9921£% 0.94

GRAM ALTIN

2.822,66%0,48

ONS

2.583,11%0,21

BİST100

%

BİTCOİN

1969491฿%-2.84071

a

TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması Finali Başladı

TEKNOFEST kapsamında genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için düzenlenen TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması final heyecanı Bilişim Vadisi’nde başladı.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında bu yıl ilk kez yapılan yarışma Bilişim Vadisi, ComPro ve TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleşiyor.

TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez başvuruya açılan Kuantum Hackathon Yarışması’na 45 farklı ilden 75 takım 250 yarışmacı tarafından başvuru alındı. 24-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen final sürecine 4 farklı ilden 10 Takım 33 yarışmacı hak kazandı.

Yarışma, katılımcıların kuantum hesaplama tekniklerini kullanarak akciğer bağışçı eşleştirmelerine yenilikçi çözümler geliştirmelerini hedefliyor. Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören üniversite öğrencileri ( lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil ) ile mezunların katılımına açık olan yarışmada birinci 150.000 TL, ikinci 120.000 TL, üçüncü ise 100.000 TL ödül alacak. Bu geniş katılımcı profili, kuantum hesaplama teknolojilerinin pratik uygulamalarını tanıtmak ve farkındalık yaratmak için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Yarışma kapsamında takımlar, Elektronik Sınav ile değerlendirilecekler. 1. Elektronik Sınav kuantum fiziği, lineer cebir, olasılık, kuantum bilgi işlem temel konseptleri ve kuantum algoritmalarına giriş konularından, 2. Elektronik Sınav ise bilimsel analiz, matematiksel formülasyon, kuantum algoritma tasarımı ve hands-on Python-Qiskit programlama konularından oluşuyor. Bu aşamalarda gerekli puanları alan takımlar finalist olarak final yarışmalarına katılacaklar. Yarışma finalinde büyük sınama günü ise takımlara verilecek girdiler ile takımların kuantum algoritmasını geliştirmeleri ve bu algoritmayı Phyton kodlarına dönüştürüp kodu çalıştırarak istenen sonuçlara ulaşmaları beklenecek. Her bir takım temsilcisi sonuç sunumunu yarışma jürisine sunacak ve sonuç raporunu teslim edecek. Başarı kriterlerine göre puanlanan sonuç raporlarından en yüksek puanı alan birinci, ikinci ve üçüncü takımlar derece alacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ASAŞ Almanya’da Robotik Merkezi Kuracak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.