IPRA Golden World Awards’tan Koroplast’a Ödül
Koroplast, PR dünyasının en prestijli ödülü olan IPRA’nın ‘çevre’ kategorisinde ödül kazandı
Koroplast, doğal kaynakların daha iyi kullanılması, çevre temizliği ve geri dönüşümü öğretmek amacıyla hayata geçirdiği “Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” sürdürülebilirlik projesi ile uluslararası IPRA Golden World Awards’ta “Çevre” ödülüne layık görüldü.
Türkiye'yi ilk çöp torbası ve buzdolabı poşeti ürünleriyle tanıştıran, mutfak yardımcı ürünleri kategorisinin mimarı ve pazar lideri olan Koroplast, kurulduğu günden bu yana atık yönetimi, çevre bilinci ve farkındalığı konusunda başarılı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor. Koroplast, dünya standartlarındaki halkla ilişkiler uygulamalarını değerlendiren Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) 1990 yılından bu yana düzenlediği IPRA Golden World Awards (GWA) 2024’te “Çevre” kategorisinde, GoodWorks İletişim Danışmanlığı ile birlikte yürüttüğü "Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay" sosyal sorumluluk projesiyle ödül aldı.
Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay
Koroplast, 43 yıldır çevreye ve doğaya olan sorumluluğunu tüm ürün ve projelerinde ana odak noktaları arasında tutuyor. Türkiye’nin ilk çöp torbasını üreterek, çöplerin çöp torbasına atılması için toplumda alışkanlık edinilmesine katkıda bulunduğu günden beri yönlendirici adımlar atıyor. Tüm sürdürülebilirlik projelerini “Yaşanılabilir Bir Dünya Birlikte Kolay” çatısı altında yürüterek, doğal kaynakların daha iyi kullanılmasına, atıkların hepsinin çöp olmadığına ve bu atıkları ayrıştırıp geri dönüştürmenin önemine değiniyor. Aynı zamanda topluma atık yönetimi konusunda farkındalık kazandırmayı, başta çocuklar olmak üzere gençlere ve topluma çevre bilincini aşılamayı hedefliyor.
Bu doğrultuda Koroplast, çevreyi temizlemek ve atıkları ayrıştırmak isteyen STK'lar, belediyeler gibi kurum ve kuruluşlar ile tüm gönüllülere sağladığı çöp torbası desteğiyle bugüne kadar 1,8 milyon torba atığın toplanmasına katkı sağladı. 40.yılında “40 farklı noktadan atık toplama hareketi” ile topladığı atıkları geri dönüştürerek Kuşlara Fısıldayan Kız hikaye kitabını hayata geçirdi ve 1.000 adedinin dış kapağını, topladığı atıkları geri dönüştürerek özel plastikten üretti. Kitabı, 31.000 çocukla paylaştı. Ses ve animasyonla hareketlendirdiği kitabın dijital versiyonunu web sitesine ekledi ve 135 bin ziyaretçi aldı. Tiyatroya taşıdığı ve sahnelenen Kora’nın hikayesini 17 oyun ile 1.065 çocuk izledi. Dönüşüm Kahramanları sayfasında yer alan eğitim videolarıyla çocuklara, ebeveynlere ve eğitmenlere ulaştı. 2021 yılından bu yana 9 ilde 49 okulda 11.402 çocuğa geri dönüşüm eğitimi verdi. Çocukların bulunduğu her yerde Geri Dönüşüm Atölyeleri düzenledi ve 10.000 çocukla bir araya geldi. Geri dönüşümü önemseyip gönül veren birçok Dönüşüm Kahramanı’nın sesi oldu.
Koroplast, sürdürülebilirlik çatısı altında ses getiren projelere imza atmaya ve 'Yaşanılabilir Bir Dünya' için çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam ediyor.